Over MammaHealth

Sinds november 2006 bieden wij vrouwen vanaf 18 jaar de mogelijkheid om op vrouwvriendelijk en pijnloze wijze de gezondheid van de borsten te bepalen.

Het initiatief om MammaHealth op te zetten kwam voort uit de onvrede die veel vrouwen voelden bij het traditionele borstonderzoek. De helft van de vrouwen die een mammografie ondergaat, ervaart pijnklachten tijdens het onderzoek, die bovendien meerdere dagen aanhoudt.

Dit is voor sommige vrouwen zelfs een reden om geheel van een mammogram af te zien. MammaHealth biedt vrouwen een pijnloze optie voor het vaststellen van de gezondheid van borstklierweefsel.

vestiging mammahealth

Wat gaat er gebeuren?

Welkom

Wij heten jou welkom en je neemt plaats in de wachtkamer om het lichaam te laten wennen aan de temperatuur in ons gebouw.

Voorbereiding

Je wordt opgehaald voor het onderzoek.Voor het maken van een thermofoto neem je met ontbloot bovenlichaam plaats op een kruk. Je wordt in de juiste poisitie gebracht om de borsten te laten fotograferen.

1ste foto serie

Met de infraroodcamera worden 3 foto’s gemaakt van ieder borst apart en de borsten samen.

Rust

We laten het lichaam 10 minuten afkoelen, daarmee kunnen we het vaatsysteem volgen.

2de foto serie

Met de infraroodcamera worden de laatste  3 foto’s gemaakt.

Analyse

Terwijl je wacht  met een drankje, beoordeelt de arts ondertussen de foto’s. De uitslag wordt door de arts met jou besproken , eventueel een onderzoek en je krijgt de uitslag mee naar huis.

MammaHealth